Dins del marc de les celebracions mundials de la Setmana de la Ciència, el Grup de Recerca de Cerdanya va oferir un seguit d’activitats relacionades amb la divulgació científica de diferents àmbits científicotecnològics. En col·laboració amb el Museu Cerdà i el Campus Cerdanya, es van programar les següents activitats:
Divendres, 13 de novembre, a les 21,30h, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà es va projectar la pel·lícula “Los fisgones”, relacionada amb la seguretat a la xarxa i, a continuació, va tenir lloc una Taula Rodona amb Eduard Martí, Francesc X. Esteban i Enric Quílez per parlar sobre qüestions relacionades amb el trànsit de dades per internet, la seguretat, els hackers i els virus informàtics així com la seguretat dels actuals correus electrònics i el robatori i espionatge de les nostres dades personals.
Dissabte, 14 de novembre, a les 17h, al Campus Cerdanya de Puigcerdà, va tenir lloc la presentació del número 2 de la revista digital del GRC, “Ker”.
A continuació, a les 18h es desenvolupà un taller titulat: “Aliments transgènics o ecològics?”, a càrrec de Francesc Lage i Anna Orenga, seguit d’un tast de diferents varietats de fruites i tomàquets que fou la delícia de la trentena llarga d’assistents. L’acte va concloure amb un brindis en motiu de la celebració del primer Aniversari d’existència del Grup de Recerca de Cerdanya.
A les 22h hi havia previst de fer una sortida astronòmica, però es va haver d’anul·lar degut a les males condicions meteorològiques i de visibilitat del cel.
Finalment, diumenge, 15 de novembre, a les 10h, des de la plaça de l’Estació de Puigcerdà, es va fer una sortida per fer un recorregut geològic per la Cerdanya. Es van visitar diferents punts d’interès geològic i mineralògic de les rodalies de Bellver de Cerdanya. La sortida va durar unes 3 hores.
El Grup de Recerca de Cerdanya valora positivament el resultat dels diferents actes, als quals van participar un total aproximat d’unes 65 persones i es planteja de remodelar el format actual per a futures edicions a fi de fer-lo més participatiu, obert als municipis i per tal d’aconseguir que la ciència i la divulgació científica arribin a un públic molt més ampli i variat.