El matí de dissabte, dia 5 de novembre, ha tingut lloc la II Jornada de Botànica de Cerdanya a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà. En aquesta edició s’han presentat 7 comunicacions sobre temàtiques relacionades amb la flora de la Cerdanya i del Pirineu, que han anat seguides d’un espai de debat general.
Les comunicacions han estat:
- Observacions sobre els matollars de Juniperus communis ssp. hemisphaerica de l’est de la Cerdanya, Valentí González, Josep Nuet, Àngel M. Romo
- El gènere Pedicularis (Orobancàcies) a la Cerdanya i les comarques veïnes, Ignasi Soriano
- La Llista vermella de la flora vascular dels Pirineus, Neus Nualart
- La diversitat filogenètica de la flora alpina dels Pirineus en el context europeu, Josep Padullés
- Projecte Floralab 2020-2022, Maria Martin
- Natura Humana (2015). Utilització vegetal en una “escultura” pública, Ernest Altés
- Flora al·lòctona de la serralada dels Pirineus: catalogació i anàlisi, Javier Martínez-Fuentes
La Jornada es va poder seguir en directe per streaming i es pot recuperar posteriorment també, accedint-hi a través del canal de Youtube del Grup de Recerca de Cerdanya.
De l’espai de debat de la Jornada, també han sortit algunes idees de col·laboració futures entre el GRC i altres entitats d’estudi botànic, així com la possibilitat de fer una jornada orientada específicament als jardiners de la comarca i una altra, als polítics comarcals.
Aquesta és la segona edició d’unes jornades que es van iniciar fa tres anys, llavors a Llívia i que s’aniran celebrant amb una periodicitat biennal.
Els autors que ho desitgin, podran publicar les seves comunicacions a la revista científica Ker, que edita anualment el Grup de Recerca de Cerdanya.
La jornada està organitzada pel GRC i hi col·laboren el Museu Cerdà i l’Ajuntament de Puigcerdà.