Els cels estrellats han acompanyat la història de la humanitat inspirant la religió, la filosofia, la ciència, l’art i la literatura. Les nits amb estels són l’origen de la nostra cultura, el nostre patrimoni.
EL CEL NOCTURN DE CERDANYA vol ser una introducció a l’astronomia i convidar a descobrir els paisatges de la comarca durant la nit. És a l’abast de tots, només passejant prop de casa quan es fa fosc o passant la nit en un refugi podem gaudir d’un cel estrellat.
L’exposició es divideix en tres blocs:
- EL CEL DE CERDANYA repassa la majoria de cossos celestes i fenòmens que podem veure o fotografiar, des dels més comuns, com la Lluna, fins als menys coneguts, com la llum zodiacal.
- EL PAISATGE ASTRONÒMIC posa en context què podem veure i permet fer-nos una idea de la seva magnitud en relació a les nostres muntanyes.
- Finalment, el bloc sobre CONTAMINACIÓ LUMÍNICA denuncia la il·luminació indiscriminada que domina les zones urbanitzades i proposa unes recomanacions per il·luminar millor.
L’exposició es podrà veure al Museu Cerdà fins el 4 d’octubre 18 d’octubre.
Sobre l’autor:
GAEL PIGUILLEM és llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona. Ceretà aficionat des de petit a l’astronomia, és un enamorat de Cerdanya, gaudeix sempre que pot dels seus racons i paisatges recorrent-los, observant-los o fotografiant-los. És membre de la Junta Directiva del Grup de Recerca de Cerdanya des de la seva fundació i un consumat especialista en fotografia nocturna a casa nostra.