El Grup de Recerca de Cerdanya és una entitat cultural sense ànim de lucre, però també és una entitat científica. Una de les funcions, per tant, és la divulgació científica, en una comarca que no destaca pel seu interès massiu per la ciència.
El GRC ja organitza un seguit de jornades anuals o bienals de caràcter científic (astronomia, geologia i paleontologia, zoologia i botànica) amb la finalitat de promoure la investigació científica a i sobre la comarca.
Tanmateix, el GRC ha decidit crear un cicle extens complementari de conferències de temàtica científica variada, dirigides al públic general i molt especialment al públic jove, a fi d’incrementar l’interès per aquesta àrea del coneixement.
El cicle portarà el títol de “PARLEM DE CIÈNCIA”, tindran lloc a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà a les 19 hores i constarà enguany de les següents conferències:
- Dissabte, 15 d‘abril, Conferència: “Els desllorigadors contra el canvi climàtic: materials i sostenibilitat”, per Xavier Obradors, físic i director de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (CSIC).
- Divendres, 21 d’abril, Conferència: “Les Criptomonedes: l’or del segle XXI?”, per Joan Pujol, economista.
- Dissabte, 22 d’abril, Conferència: “Ecosistemes pirinencs durant l’edat de gel”, per Joan Madurell i Malapeira, professor de Paleontologia (UAB).
- Divendres, 28 d’abril, Conferència: “Les espècies invasores”, per Marc Riera, biòleg (CREAF).
- Dissabte, 29 d’abril, Conferència: “ALICE en el país de les meravelles. Una cerdana al cor del CERN”, per Marta Bertran i Ferrer, Enginyera telemàtica (CERN).