Dissabte, dia 22 d’abril, a les 19 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la tercera conferència del cicle “Parlem de Ciència” que el GRC ha endegat enguany.
La conferència portava per títol: “Ecosistemes pirinencs durant l’edat de gel”, a càrrec de Joan Madurell Malapeira, professor associat del Departament de Geologia de la UAB i d’altres membres del seu equip.
A la conferència se’ns va parlar sobre les excavacions realitzades en coves al vessant nord del Pirineu, a la comarca del Conflent i al vessant sud, a la Garrotxa, així com a la cova d’Anes (Bellver-Prullans) a la Cerdanya, per conèixer la fauna plistocènica pirinenca.
Se’ns van mostrar alguns resultats, sobretot de les coves del Conflent, molt nombroses i gens explorades fins ara, on s’han trobat en excel·lent estat de conservació restes de fauna plistocènica molt abundants, cosa que ens permet conèixer millor els ecosistemes de l’època.
A l’entrada de la cova d’Anes es van trobar, per exemple, restes humanes del Bronze, però també restes de ceràmica de diferents èpoques, algunes en estat molt bo de conservació, ja que es trobaven sota de les roques de l’entrada que han actuat com a filtre protector.
La investigació continua en curs en pròximes temporades i esperen trobar nous descobriments.
La finalitat del cicle “Parlem de Ciència” és acostar els temes de ciència i tecnologia al gran públic, especialment a la gent jove.