Martí Lladós

Martí Lladós presenta “L’honesta mentida”

A l'estiu RECERCA'T

Divendres, 23 d’agost, a les 19 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà, de Puigcerdà, va tenir lloc la presentació del llibre de ciència ficció: “L’honesta mentida”, de Martí Lladós, publicat per l’editorial Salòria.

El jove autor de la Seu d’Urgell va explicar que el llibre tracta sobre una distopia futura, on els governs controlen la societat a través dels mòbils i de la intel·ligència artificial. Uns pocs revoltats intenten canviar el sistema, però essent tan pocs, han d’acabar fugint.

El llibre presenta, inicialment, un món de blancs i negres, però acaba essent un cant als grisos, a defugir els extrems.

El llibre va néixer arran d’un conjunt de reflexions durant l’època de la pandèmia, que van acabar convertides en un serial de ràdio i, posteriorment, en aquesta novel·la.

L’autor ha estat influenciat, entre altres, per George Orwell (“Rebel·lió a la granja”; “1984”) o Aldous Huxley (“Un món feliç?”).

Després de la presentació, va haver-hi un animat debat, amb preguntes i respostes, no només sobre el llibre, sinó sobre conceptes com la felicitat o les noves tecnologies relacionades amb la intel·ligència artificial.

Aquesta activitat ha clos l’edició actual del cicle “A l’estiu, recerca’t”, que organitza cada any el Grup de Recerca de Cerdanya.

Martí Lladós
L’autor del llibre, Martí Lladós (foto: Francesc Esteban)