Dins del marc de les celebracions mundials de la Setmana de la Ciència, el Grup de Recerca de Cerdanya ofereix un seguit d’activitats relacionades amb la divulgació científica de diferents àmbits científicotecnològics. Enguany s’ha plantejat un programa auster però de qualitat per seguir posicionant la Cerdanya com un punt de referència dins el panorama divulgatiu pirinenc, per cinquena edició consecutiva.
Dissabte, 1 de desembre, a les 18 hores, al Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la presentació de les Càpsules de Recerca, una nova iniciativa del Grup de Recerca de Cerdanya que consisteix en una sèrie de filmacions d’uns cinc minuts on es parla de temes científics i culturals relacionats amb la Cerdanya. Les dues primeres parlen sobre els bolets comestibles i els bolets tòxics i van ser filmades durant les passades Jornades Micològiques de Tardor.
A les 18,15 h, va tenir lloc la conferència titulada: “D’Indiana Jones al Sota Terra. Què és realment l’Arqueologia”, a càrrec dels arqueòlegs Laia Creus i Gerard Remolins, i que va explicar què és l’arqueologia i com creuen que s’hauria de divulgar, així com diferents projectes on han treballat.
Diumenge, 2 de desembre, a les 10 hores, va tenir lloc una sortida geològica per la Cerdanya a càrrec dels geòlegs Joan Carles Pereiro i Josep Maria Isern. Es va visitar la Corona de Bolvir, des d’on es va explicar la formació de la comarca i posteriorment es va visitar la bassa de Sanavastre, des d’on es va parlar de les formacions carboníferes de la Cerdanya.